Alle tochten
Onder elkaar

Groepstochten

Jouw eigen groep

Vrienden, personeelsuitje, bedrijfstraining, familie. Een tocht op ‘De Leafde’ is altijd geslaagd. De heerlijke zitkuip, waar je lekker met je drankje kunt zitten kletsen, terwijl anderen, die meer actief willen zijn, samen met mij, en een soms aanwezige scheepsmaat, zorgen dat we vooruitkomen dmv het zeilen. Want dat gaan we doen, motor uit en zeilen waar de wind ons langs voert.
Lekker tapasmenu, biertje, wijntje, koffie met Fries gebak? Er is heel wat mogelijk om de innerlijke mens te verwennen. Kan ik je adviseren of alvast een mooi restaurant voor je reserveren? Doe ik graag. Vraag naar de mogelijkheden.

In de komende (corona)periode mag ik iets minder mensen mee aan boord. Normaal zijn dit er 12. Volgens de geldende RIVM-norm, die gelukkig steeds verder beweegt, mag ik momenteel zo`’n 8 gasten meenemen. Op deze manier kan ik garanderen dat mensen anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Als 8 gasten mensen zitten die uit hetzelfde huishouden komen kunnen er al snel een aantal meer mee.
Overleg dus sowieso even met mij, er is heel wat mogelijk.
Ook als je met heel veel meer een uitje wilt organiseren zijn er mogelijkheden, zoals een 2e of 3e schip. Gaan we een wedstrijdje doen 😉

Als gevolg van bovenstaande gelden de volgende naar beneden aangepaste prijzen:

Dagtocht: 6 uur
Tijd: 10:00-16:00
Prijs: €550

Middagtocht: 3,5 uur
Tijd: 13:30-17:00 (kan ook later op de dag)
Prijs: €350

Ochtend/Avondtocht: 2,5 uur
Tijd: 10:30-13:00 of 18:30-21:00
Prijs: €250

vrij inschrijven

Wind en stilte (VOL, ook de extra ingelaste tocht op 18 juni) (Komt terug in de nazomer)

Een tocht ism ‘Nijkleaster’ Jorwert.

Aan het eind van de dag gaan we met een kleine groep zeilend door de ‘Alde Feanen’. Daar laten we het anker vallen of ergens aanleggen op een rustige plek. Samen met Sietske Visser gaan we kijken naar het begrip ‘Wind’. Sietske, mede-initiatiefnemer van ‘Nijkleaster’ (zie nijkleaster.frl) ervaren we de stilte en gaan kijken naar het begrip ‘Wind’.

Welke metaforen van wind en/of het ontbreken daarvan zijn nuttig in ons leven?
Er is heel wat verrassends te ontdekken als we gaan nadenken en voelen wat die wind voor onszelf en ons geloof betekent.
Een zeiltocht met als basis de voor ‘Nijkleaster’ zo belangrijke pijlers; stilte, bezinning en verbinding.

Wanneer: vrijdag 19 juni 2020 18:30-21:30
Waar: Nationaal park ‘De Alde Feanen’. Opstappen bij veerpondje Hin en Wer, bij Koaidyk 8a in Earnewâld
Kosten: €27,50 pp, incl. ontvangst met koffie, thee en oranjekoek.

Wegens Corona en de naleving van anderhalve meter ruimte kunnen er een beperkt aantal mensen mee. Is het iets voor jou/jullie, geef je dan snel op.

vrij inschrijven

kennismakingstocht zelf skûtsjesilen

Rond de zomervakantie organiseer ik samen met het toeristenbureau Earnewâld en camping It Wiid iedere woensdag en donderdag tochten door de Alde Feanen. De tochten duren 2 uren. Een mooie kennismaking met het skûtsjesilen en het prachtige gebied.
Even lekker uitwaaien of bijkleuren op het water.
Wil je mee dan moet je je wel van tevoren opgeven bij mij. Dat kan via de gegevens die op deze site onder het kopje Contact staan. De inschrijving sluit op de dinsdag voorafgaand aan de tocht om 16:00 uur.

Wanneer: Iedere woensdag van 8 juli 2020 tot 20 aug 2020 (3x per dag) En iedere donderdagavond in dezelfde periode.
Tijden: Woensdag 12:00-14:00, 15:00-17:00 en 19:00-21:00 uur. Donderdag 19:00:21:00.
Waar: Nationaal park ‘De Alde Feanen’. Opstappen bij veerpondje Hin en Wer, aan de campingkant bij Koaidyk 8a in Earnewâld of aan de dorpskant bij hetzelfde pondje. Ik leg aan beide kan kanten van het water aan om je op te laten stappen.
Kosten: volwassenen €12,50, kinderen t/m 12 jaar €10,- pp

Wegens Corona en de naleving van anderhalve meter ruimte kunnen er een beperkt aantal mensen mee. Is het iets voor jou/jullie, geef je dan snel op.