FAQ Corona

Meest gestelde vragen en uitleg rond Corona

Ja, dat kan. Als we ons samen aan de maatregelen houden die de veiligheidsregio heeft uitgewerkt lukt het om samen een mooie, corona-veilige dag te hebben. Dat betekent voor de komende tijd dat ik kan varen met mensen die uit 1 huishouden bestaan. Mensen die thuis ook samenwonen  en met elkaar leven. Hierbij ben ik als schipper de enige die op anderhalve meter moet blijven.

 

Nee, helaas mag dat niet. Onder de huidige regels komen alle gasten aan boord uit hetzelfde huishouden.

Er kunnen in totaal 8 mensen meevaren ipv het gebruikelijke maximum van 12. Doordat er minder mensen meekunnen onder de huidige regels heb ik de prijs naar beneden aangepast naar €225 voor een tocht van 3 uren.

Voor de periode tot 1 juni zijn de regels zoals hierboven beschreven. De verwachting is dat er steeds meer ruimte in de regelgeving komt. Als alles in Nederland relatief goed blijft gaan is de mogelijkheid aanwezig dat een volgende stap richting 12 gasten gaat. Daarbij zal er dan tussen mensen die niet uit hetzelfde gezin komen anderhalve meter moeten zitten. Dan wordt het passen en meten per groep. Een mooie uitdaging. Maar dat is best nog behoorlijk koffiedik kijken. We maken er voor nu, zonder stress het beste van. en dat is goed.