corona

Veilig zeilen in deze tijd van corona

Het vaarseizoen van 2020 is een andere dan daarvoor. Corona en de door het RIVM gestelde regels zijn in onze sector soms uitdagend. Ik denk dat ik op ‘De Leafde’ een goede manier heb gevonden om te zorgen dat we zonder al te veel aanpassingen een mooie tocht kunnen hebben. Hieronder probeer ik antwoord te geven op vragen die er leven rond het weer van start gaan van het zeilen en Corona. Heb je nog andere vragen, neem vooral contact op.

Enkele belangrijke vragen op een rijtje

- Hoeveel mensen mogen er nog mee?
Dat is gelijk een van de lastiger vragen. Bij de individuele tochten, waar je je voor moet inschrijven, heb ik plek voor 6-8 gasten. (afhankelijk of er andere mensen zoals een gids oid meegaat) Dat is niet erg veel en het kan zijn dat tochten snel vol zitten. We hebben de tochten meestal zo georganiseerd dat we dan een 2e of zo nodig een 3e tocht op dezelfde dag kunnen organiseren.
Voor de groepstochten, waarbij mensen het hele schip boeken met een door hen zelf samengestelde groep ga ik in eerste instantie uit van 6-8. Dat verandert als er mensen bij zijn die samen een huishouden vormen. In dat geval hoeven zij geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, wat weer ruimte geeft voor een extra gast. Kom je bijvoorbeeld met 6 samenlevende stelletjes dan kunnen alle 12 mee. Dit klinkt misschien vrij ingewikkeld, maar dat krijgen we samen wel duidelijk.

- Welke veiligheidsmaatregelen hanteer je?
- Wat zijn de RIVM-richtlijnen voor een schip met gasten?
Bovenstaande 2 vragen overlappen elkaar.
Ik zorg voor een schoon schip, een schoon toilet, de mogelijkheid om handen te wassen en te ontsmetten met desinfectiemiddel. Ik zorg ervoor dat iedereen op anderhalve meter van elkaar kan zitten. Na een boeking stuur ik mensen altijd een nota/boekingsbevestiging. Daarin staan een paar vragen die betrekking hebben op Corona die alle gasten moeten lezen. Deze maatregelen neem ik adhv de richtlijnen die het RIVM heeft gesteld.

Dan nog dit...

Ik ben blij dat ik sinds 1 juni weer mag varen met gasten. Het was een gek leeg voorseizoen en nog steeds is het zoeken naar hoe het allemaal vorm moet krijgen. Ik zet mij uitermate in om het voor iedereen veilig, voor zover het in de buitenlucht dat al niet zou zijn, en prettig aan boord te maken. O.a. de anderhalve meter die we in de maatschappij hanteren geldt ook aan boord. Daardoor mogen er minder mensen mee aan boord tijdens de tochten. Voor sommige tochten kan dat ook een voordeel zijn voor de gasten. Meer ruimte, meer aandacht, meer rust. Laten we er gebruik van maken. Er staan weer een paar mooie tochten klaar. Met respect voor elkaars grenzen in het omgaan met het Coronavirus. Welkom!